2005 Voss Estate Pinot Noir
Dagens mat smakar mycket bättre än den Kalle Anka-rätt den låter som. Knasingrediensen julmust ger såsen en mild, rund och lite söt sås utan att smaka dessert och som funkar bra med hallon-, jordgubb- och marsipantonerna i Pinot Noir-vinet Voss Estate från Martinborough, ganska nära huvudstaden Wellington i Nya Zeeland. Voss Estate är en ganska ungt familjeföretag. Första vingården planterades så sent som 1988 och 70% av det vin som produceras idag är Pinot Noir.
Vinet doftar kryddigt och ungdomligt och innan det är ordentligt luftat är eftersmaken något klumpig och spritig. Detta försvinner dock efter någon timme på karaff och fram träder ett kryddigt, örtigt och bärigt vin. Gott nu men skulle nog tjäna på att ligga något år.
Julmustkyckling
2 pers
2 kycklingfiléer
smör
2 dl creme fraisch
2 dl julmust
2 msk kycklingfond
1 tsk malen ingefära
1 tsk rosmarin
1 msk kinesisk soja
Bryn kycklingen i smör på båda sidor i en stekpanna. Blanda crème fraiche, julmust, kycklingfond, ingefära, rosmarin och soja i en gryta. Lägg i kycklingen och låt koka ca 10 min. Servera med ris och frästa grönsaker.
Vinet doftar kryddigt och ungdomligt och innan det är ordentligt luftat är eftersmaken något klumpig och spritig. Detta försvinner dock efter någon timme på karaff och fram träder ett kryddigt, örtigt och bärigt vin. Gott nu men skulle nog tjäna på att ligga något år.
Julmustkyckling
2 pers
2 kycklingfiléer
smör
2 dl creme fraisch
2 dl julmust
2 msk kycklingfond
1 tsk malen ingefära
1 tsk rosmarin
1 msk kinesisk soja
Bryn kycklingen i smör på båda sidor i en stekpanna. Blanda crème fraiche, julmust, kycklingfond, ingefära, rosmarin och soja i en gryta. Lägg i kycklingen och låt koka ca 10 min. Servera med ris och frästa grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar