Anpassad sökning

söndag, september 30, 2007

2006 Jurtschitsch Riesling Zöbinger Heiligenstein


För att fira att Jen kommit hem från Milano (även om hon bara är hemma i mindre än två dygn innan det bär iväg till Paris) inleder vi lördagens middag med ostron från Bretagne och citronnette, vilket var ett utmärkt tillbehör. Till detta passar den höga syran i Jurtschitsch Zöbinger Heiligenstein Riesling 2006 alldeles utmärkt men jag tycker inte att den håller samma klass som Fahnberg Sauvignon Blanc 2006 från samma firma som jag hyllade för några veckor sedan. Vinet har ganska svag doft. Vi hittar torkad ananas men inte mycket mer. Smaken är ung och har väldigt hög syra och smak av gröna äpplen, citrus (apelsin?) och mineral. Jag har inte någon jätteerfarenhet av Österrikisk riesling men tycker oftast att tyska dito levererar mer för samma pengar.


Ostron med varm citronette

6 ostron
1 msk citronsaft
1 msk olivolja
1 msk rapsolja
salt
peppar

Blanda olja, citronsaft, salt och pappar ordentligt. Värm till ca 50 grader. Slå detta på de nyöppnade ostronen.

Inga kommentarer: