Anpassad sökning

söndag, september 02, 2007

2006 Constantia Uitsig Sauvignon Blanc

Ett svagt ljusgult vin från området Constantia strax söder om Kapstaden i Sydafrika med ganska diskret doft av nässlor och lite rök. Smaken är dock större. Vinet är mycket friskt och har smak av cirtusskal eller lite omogna clementiner och nässlor. Det funkar bra till vår helstekta rödspätta med ett sötsyrligt currysmör och äpple och är väl värt sitt pris.

Helstekt rödspätta med currysmör

2 port

2 rödspättor
50 g smör
4 skivor bacon
¼ gul lök
½ msk curry
½ msk mango chutney
4 salladslökar
1 äpple
1 dl äppelcider
Salt
peppar

Sätt ugnen på 175°. Skölj bort blodet från spättan och gör små snitt i den. Stek sedan fisken i smör och olja på hög värme så att den får en fin stekyta. Stek sedan fisken färdig i ugnen. Det tar 7-8 minuter beroende på hur tjock den är. Lägg ut baconskivorna på en plåt och rosta dem samtidigt som spättan steks i ugnen. Finhacka den gula löken och fräs den i lite smör. Tillsätt curry och mango chutney och blanda alltsammans med det rumtempererade smöret.Skär äpplena och salladslöken i ganska grova bitar och koka dem i cidern tills nästan all vätska kokat bort. Ta sedan upp dem, salta och peppra och blanda snabbt ner currysmöret i bitar. Lägg baconet på spättan och grönsakerna/currysmöret ovanpå.

Inga kommentarer: