Anpassad sökning

fredag, september 21, 2007

2004 Clos Bagatelle La Gloire de Mon Père

Urgott sydfranskt vin på druvorna mourvèdre, grenache och syrah. Vinet doftar av örter, fat och körsbär och i smaken hittar vi björnbär, saltlakrits, choklad och även här känns fatlagringen med en gnutta vanilj. Vi dricker vinet till varsin tjock skiva hängmörad entrecôte och ruccola.

Tyvärr gick köksfläkten sönder när vi stekte köttet på grilljärnet vilket orsakade ett jävla liv från brandvarnaren som förmodligen hördes i hela kvarteret. I alla fall hördes det till grannen under som kom och ringde på för att kolla vad som brann...

Måste också tillägga att Clos Bagatelle La Gloire de Mon Père 2004 kommer i en jättefånig flaska - smal nedtill och tjock precis under halsen. Form före funktion och formen är inte särdeles vacker.

2 kommentarer:

Eva sa...

Kan du inte bara rekommendera viner som jag också kan köpa i Finland? www.alko.fi
Slow evening. Packar hemmet för att sälja på loppis imorgon. Jag har vääääldigt många jackor, även när jag säljer bort 7. Vi var på design-outlet idag, den är bara i 2 dagar. Kom hem med en matta, två amplar med blommor i, en låda/pall, en väska och 5 reflekterande, konstiga saker jag skall dekorera balkongen, kommer att bli helt galet! Nu röd vin! På låda!

johan p sa...

skönt att det i alla fall finns en som vill komentera min blogg.

jag ska genast kolla in alko men var beredd på att det kanske slutar med att du får handla där till mej.