Anpassad sökning

söndag, januari 31, 2016

2011 Wattle Creek Cabernet Sauvignon

2011 Wattle Creek Cabernet Sauvignon

Christopher och Kristine Williams emigrerade i början av 1980-talet från Australien till USA och hamnade i Arizona. 2001 flyttade paret med familj till Sonoma County i Kalifornien. Där slog de sig ner på den 23 hektar stora vingården i Alexander Valley som de köpt nästan tio år tidigare och döpt till Wattle Creek. 

Wattle Creek Winery producerar i dag 70 – 80 000 liter vin per år och har blivit certifierade för sin hållbara druvodling. Firman gör vin på flera olika druvor. På Sb finns i skrivande stund den 2011 Cabernet Sauvignon som vi provat och 2013 Sauvignon Blanc.

Familjen Williams australiensiska rötter märks i firmans namn och logga som är en Golden Wattle, nationalträd i Australien och medlem i akasiafamiljen. Dessutom odlar firman naturligtvis Shiraz, inte Syrah.

Wattle Creeks logga - Acacia pycnantha

2011 Wattle Creek Cabernet Sauvignon är ett ganska druvtypiskt vin med doft av svarta vinbär, björnbär, viol och söt mint. Här finns också en del vanilj och fat. Vinbären finns även i smaken tillsammans med körsbär, fat och mynta.

Även om det inte handlar om något stort vin får Wattle Creek klart godkänt för denna cab som vi gärna dricker igen. En flaska kostar 190 kronor på Sb.

Inga kommentarer: