Anpassad sökning

söndag, januari 06, 2013

2004 Two Hands Brave Faces

2004 Two Hands Brave Faces

Åter igen har ett vin från Two Hands imponerat så stort att jag vill skriva några rader om det trots att jag fått vinet som present. Egentligen tycker jag att det känns ganska fånigt att recensera privata gåvor här men 2004 Brave Faces är i dag så förbannat bra att om jag druckit det 2012 istället för nu hade det varit där uppe och fightats om att vara årets vinupplevelse. Den utmärkelsen gick istället till 2008 Charles Smith Wines King Coal Stoneridge Wineyard och ni som provat vet vilken kvalitetsnivå jag talar om!

Two Hands som har huvudkontor i Adelaide och vineri i Marananga i Barossa Valley startades 1999 av Michael Twelftree and Richard Mintz och firmans egna vineri byggdes så sent som 2004. Brave Faces från just det året innehåller 70% Shiraz och 30% Grenache. Namnet Brave Faces sägs vara en hyllning till de personer som bevarade gamla Shiraz- och Grenachevingårdar i Barossa under 1980-talet.

Vinet har i dag en mogen, mullig doft men fortfarande med gott om frukt. Här finns både färska och torkade körsbär och vinbär, tillsammans med läder, kryddor och en aning gummi. Smaken är likaså den mogen men härligt fruktig. Här finns blåbär, körsbär och vinbär tillsammans med en aning nyponsoppa och coca-cola!

Michael Twelftree har kallat Brave Faces för "one of the whores of my line up" och vinet är helt sanslöst mitt i prick för min enkla smak. Stort tack till vännerna i Bryssel för denna!

Hjortgryta med potatismos, broccoli och svart vinbärsgelé

2 kommentarer:

Ola Nilsson sa...

Så kul att vinet var till sån belåtenhet och att Two Hands står sig så pass bra i den hårda konkurrensen. De är verkligen en favoritproducent som håller genomgående bra nivå tycker vi. Vi tänkte på er i New York när vi drack lite olika Kaliforniska viner. Turley's Zin var favoriten denna gång. Kramar från kontinenten!

johan p sa...

Brave Faces var verkligen till full belåtenhet och det måste varit helt perfekt att dricka det nu. Har ni flaskor kvar var det fortfarande så pass vitalt att det inte finns någon anledning att ha jättebråttom med att korka upp. Dock hade en del av frukten börjat torka ut så långlagring handlar det nog inte om.

Turley brukar göra smaskiga powerzins men jag kan knappast säga att jag har någon större erfarenhet. Det finns importör i Sverige men jag tror inte det handlar om speciellt många flaskor som kommer hit.