Anpassad sökning

söndag, augusti 26, 2012

2010 Charles Smith Syrah Boom Boom

2010 Charles Smith Syrah Boom Boom!

I min värld finns det inget bättre rödvin på Sb för 129 spänn eller mindre än Boom Boom! från Charles Smith Wines i Washington. Att det är ganska enkelt vin och knappast någon himlastormande upplevelse kommer knappast som en överraskning. Vill man ha det får man satsa på de betydligt dyrare Syrah Royal City eller King Coal (en blandning med ungefär lika delar Cabernet Sauvignon och Syrah).

De senaste nyheterna om Charles Smith handlar om om det nya flådiga kontoret. Bilder från Architectural Record här.  Det har också skrivits en del om det senaste vinprojekt som uteslutande ska handla om Chardonnay. Charles har köpt Whitman Cellars anläggning i Walla Walla Valley för detta ändamål. Till projektet har vinmakaren Brennan Leighton från Efeste knutits och det ska bli spännande att följa utvecklingen och se vad som kan komma ut av det.

Boom Boom! hamnade i Sb:s ordinarie sortiment i juni och även om det inte finns i butik ska det gå snabbt att hämta hem från varudepån. Bör inte ta mer än 1-2 dagar och Boom Boom! är värd att vänta på om det är billig nya världen Syrah man är ute efter.

I den rökiga doften finns det körsbär, vitpeppar och bacon. Vinet är initialt ganska slutet men öppnar upp med rejäl luftning. I Smaken hittar vi körsbär, vinbär, örter och fat. Här finns en rund och frisk syra tillsammans med en aning tannintorrhet.

Vi dricker Boom Boom till ribeye-biffar från Nebraska med tryffelsmör och istället för någon klasssisk potatisrätt vid sidan provar vi mac n' cheese i portionsformar och det blir så pass bra att vi kommer att göra om det igen.

Ribeye på ruccolabädd, tryffelsmör och mac n' cheese.

P.S. Enligt Sb:s hemsida är det årgång 2011 av Boom Boom! som gäller och därför har jag inte länkat.

Inga kommentarer: