Anpassad sökning

lördag, augusti 04, 2012

2009 Michael-David Vineyards Petite Sirah Earthquake


För en tid sedan drack vi Zinfandel Earthquake från 2010 och tyckte den var riktigt bra. Därför slängde jag snabbt in en beställning på 2009 Petite Sirah Eartquake från Michael-David Vineyards för att kolla upp även denna.

Förutom Petite Sirah finns det även en liten del Cabernet Sauvignon i Earthquake och vinet har legat 19 månader på franska ekfat. Vinet finns i beställningssortimentet och kostar 240 kr.

Doften domineras på klassiskt Lodi-vis av solmogna mörka bär som björnbär, blåbär, körsbär, hallon och plommon. Här finns jord och en ton av kött tillsammans med choklad och peppar.

I munnen märks det att vinmakaren inte helt kunnat kontrollera de 15,5 procenten alkohol som hettar till det en hel del. Här finns solmogen frukt, choklad (och mycket lite tanniner) men inte så mycket mer. Efter Zinfandel-varianten på detta vin var mina förväntningar betydligt högre ställda.

Vi dricker Earthquake till grillade hjortburgare där vi trycker upp fettinehållet till 30% med hjälp av späck från gris, slänger på en tjock skiva gräddost och resultatet blir väldigt, väldigt bra. En köttkvarn står överst på min önskelista!

Inga kommentarer: