Anpassad sökning

lördag, maj 05, 2012

2009 Girard Zinfandel Old Vine


Eftersom vi bor granne med Magnus Johanssons Bageri var det självklart att vi skulle prova deras omtalade hamburgerbröd. I går efter att jag skaffat nymald färs från Hammarby Sjöstads Kött & Deli - en annan granne, visade det sig dock att bröden  tagit slut hos Magnus Johansson. Istället fick det bli Max Friscobröd som smakar bättre än andra "vanliga" burgarbröd.

Till burgarna blev det en zin från Girard i Yountville  för 159 kr som började säljas på Sb i april och som finns i flera butiker runt om i landet.

Girard Old Vine Zinfandel som har fått ganska goda recensioner från flera håll, har en fruktig doft med blåbär, körsbär. Här finns en aning ekalyptus, sötlakrits, viol och fat. Dessutom något som för mina tankar mot bakpulver.

I munnen känns vinet tjockt och lite trögflytande. Smaken är tät med mycket söt, solmogen frukt men bara en antydan till syltighet. Här finns björnbär, cassis, viol och fat. Den höga alkoholhalten (15,5%) är fint integrerad men ger sig tillkänna när temperaturen i flaskan höjs till rumstemperatur.

Ett klart godkänt vin som bör passa zinfantaster med syltallergi men utan rädsla för sötma.

Cheeseburgare i Friscobröd med guacamole.

2 kommentarer:

Svenssonsmakaren sa...

Roligt, har precis fyllt på med Seghesio Sonoma 09, fanns några kvar annars 10 på hyllorna, inför grillsäsong.

Vad tror du jämförelsevis, är det liknande stil?

Btw, blir alltid lika hungrig när jag läser dina inlägg. :)

Mvh David

johan p sa...

Om du blir hungrig känns det som om jag lyckats!

Visst finns det likheter mellan Seghesios Sonoma Zin och Girard Old Vine Zin. Seghesion har jag dock upplevt som elegantare och slankare, även om det också är ett ganska maffigt, muskelvin.

Önskar dig en skön söndag!