Anpassad sökning

söndag, maj 27, 2012

2008 Bogle Vineyards Phantom


Phantom från Bogle Vineyards är gjort med 51% Zinfandel, 47% Petite Sirah och 2% Mourvèrde från vingårdar i Clarksburg, Lodi och Amador och det smakar inte som något annat vi provat. Phantom har kommit en lång väg bort från syltiga, enkla Zinfandelviner som fått en skvätt Petite Sirah för att ge tanninalibi. Jag tror dessutom inte jag någonsin testat något så pass ekat vin. 30 månader på amerikansk ek har satt sina spår men jag gillar det! Alkoholhalten på 14,5% är fint integrerad.

Phantom har en något rökig doft med mörka körsbär och plommon. Här finns också björnbär och cassis tillsammans med eukalyptys, svartpeppar och örter.

Smaken är tät med både röda och mörka körsbär, plommon och björnbär. Här finns en hel del mjuka, tuggiga tanniner och kryddighet tillsammans med mjölkchoklad, katrinplommon och fat.

Vi dricker vinet till entrecôte med ben, men eftersom köttet kommer från Nebraska (och är helt fantastiskt) får vi nog kalla det ribroast, bea och pommes. Vid sidan om har vi också lite grönsallad. Enkelt och suveränt gott till det maffiga, mulliga och härliga Phantom som finns i beställningssortimentet och kostar 229 kr.

Ribroast med pommes och bea.

Inga kommentarer: