Anpassad sökning

måndag, april 30, 2012

2009 Black Sheep Finds Syrah Hocus Pocus


Black Sheep Finds i Lompoc, Santa Barbara County är äkta paret Amy Christine och Peter Hunken som 2005 startade sin verksamhet genom att göra just detta vin. Peter Hunken fortsatte samtidigt sitt arbete som assisterande vinmakare på Stolpman Vineyards ytterligare något år innan det var dags att på heltid ägna sig åt Black Sheep Finds. Firmans bas är Syrah men man gör också Bordeaux-blandningen Genuine Risk, en Pinot Noir och firmans enda vita vin - Holus Bolus Blanc som är 100% Rousanne.

2009 gjordes 500 lådor Hocus Pocus Syrah. Vinet har legat 14 månader på använda franska ekfat. Alkoholhalten ligger på 14,5% och direkt när korken dras ur flaskan är alkoholhalten ett problem. Efter ett par timmar i karaff märker vi dock ingenting av detta.

När vi lite senare sätter näsorna till på riktigt är det röd frukt, framför allt körsbär som dominerar men här finns också örter, jord, och chark. Av det senare hittar vi både färska och rökta varianter. Lite vanilj och fat finns också med i bilden.

Vinet är förvånansvärt lätt. Druvorna kommer både från lite varmare och lite svalare vingårdar. I smaken hittar vi körsbär, björnbär och cassis. Dessutom vitpeppar, örter, vanilj och fat. Syran är frisk och ganska framträdande och allt  i detta vin är i en strålande balans. Ska vi vara petiga kanske vi önskat en något längre eftersmak.

Vi dricker Hocus Pocus till pasta med salsicca , ungefär samma recept som Liselott Forslin och Ulrika Ekbloms publicerat på sin trevliga blogg Le Parfait.  Jag hade inte räknat med att Hocus Pocus skulle fungera så bra som det gjorde till  denna mat men valde det ändå. Dels för att jag var så nyfiken men också för att Den långe Jugoslaven med familj skulle komma förbi och jag misstänkte att han inte hade provat Hocus Pocus tidigare.

Black Sheep Finds Syrah Hocus Pocus importeras av Vinopia och finns i beställningssortimentet för 261 kr.

Inga kommentarer: