Anpassad sökning

söndag, maj 06, 2012

Domaine Ste Michelle Brut


Den mest uppenbara skillnaden mellan Domaine Ste Michelle och Chateau Ste Michelle är att de förra gör vin med bubblor och den senare utan.

Vi har provat Domaine Ste Michelle Brut både till mat och utan och tycker att det är ett riktigt trevligt vin med bra syra som håller den ganska höga restsötman i schack. Vinet är gjort på Chardonnay och Pinot Noir och är inte årgångsbetecknat.

Den fruktiga doften är fullproppad med gul- och ljusgrön frukt. Här finns äpple, citrus, aprikos och päron tillsammans med en lite mineral. Dessutom en aning jäst. Vuxen fruktsoda!

Restsötman är som sagt ganska hög i Ste Michelle Brut vilket gör att läskreferenserna inte ligger långt borta. Om det var fruktsoda i doften är det närmast Pommac i smaken. Den ganska höga och runda syran gör dock att detta inte är något problem för oss.

Något som däremot stör mig är den klena moussen. Känns snopet att den försvinner efter bara en blinkning...

I vilket fall så satt vinet som en smäck till våra pankopanerade kycklingrullar med sparris.


Pankopanerade kycklingrullar med sparris


2 pers

2 kycklinglårfiléer
4 gröna sparrisstjälkar
4 msk majonnäs
1/2 msk dijonsenap
1 tsk dragon i vinäger, finhackad (+ev lite spad)
salt
peppar
2 tjocka skivor cheddar
panko

Koka sparrisen hastigt (ett par minuter) i saltat vatten. Banka ut kycklingen, gärna under en plastpåse så att den går att rulla ihop. Salta båda sidor av kycklingen. Blanda mayo med senap och dragon. Smaka av med salt och peppar och ev lite dragonvinäger. Lägg ihop kyckling och ostskivor. Placera två sparrisar ovanpå och rulla ihop. Lägg med skarven nedåt i en ugnsfast form. Pensla på majonnäsblandningen och strö panko över alltsammans. Gratinera i ugn 225° i 25 minuter.

Pankopanerade kycklingrullar med sparris och cheddar.2 kommentarer:

Fredrik sa...

Vilken fantastisk blogg! Den här kommer jag slaviskt att följa!

johan p sa...

Hej Fredrik och välkommen hit!

Jätteroligt att du gillar bloggen. Uppmuntrande ord som dina gör att det känns meningsfullt att fortsätta skriva. Tack!