Anpassad sökning

onsdag, september 14, 2011

2009 Saintsbury Chardonnay Carneros


Till huvudrätt blev det laxburgare på San Francisco sourdough med chipotlemajonnäs och en plommonfruktig cremè fraîche-sås. Laxburgarna är i stort sett samma som de som återfinns i receptlistan, dock utan koriander, sesamfrö och sesamolja.

En Chardonnay från 2009 och firman Saintsbury som både doftar och smakar USA passade utmärk till burgarna med den rökiga chipotlemayon.

Vinet har legat 8 månader på fransk ek där 20% av faten var nya. Detta har gjort att det finns både smör och popcorn i doften som också innehåller champinjoner, melon och mineral.

Smaken är mjuk och runt gräddig samtidigt som den känns frisk. Här finns tropisk frukt, melon och smör tillsammans med en hel del ek. Gillar man som vi gör, den här stilen på Chardonnay är 2009 Saintsburys Carneros ett fynd för sina 219 kr. 
Chipotlemajonnäs

1 sats majonnäs (på 2 äggulor)
1/2-1 chipotle i adobo
1/2 tsk liquid smoke

Blanda och smaka av.

2 kommentarer:

Joey007 sa...

Hej
Ville bara säga att jag uppskattar din trevliga blogg med
Bra beskrivningar avseende doft och smak. Bra tips innan jag själv väljer vin till maten då du tycks ha liknande innehåll som jag har i min källare, dock får du gärna påpeka vad tycker om de är drickfärdiga eller ej.

johan p sa...

Hej,

Kul att du gillar och dessutom har användning av det jag skriver om.

Ska försöka bli bättre på att skriva om vinet ska sparas eller drickas direkt. Tack för tipset!

/Johan P