Anpassad sökning

lördag, september 24, 2011

2008 Geyser Peak Chardonnay Block Collection Water Bend


Fredag kväll och eftersom det inte fanns tid för matlagning blev det istället pizza med "Tiger räkor, gröna musslor" från Bodino som gör schyssta pizzor och som vet hur man får brödet så där härligt frasigt. Att räkorna förmodligen inte är speciellt PK blundar jag för i dag.

Till pizzan blev det en Chardonnay från Alexander Valley och firman Geyser Peak Winery. Om en Chardonnay kan vara old school är Block Collection Water Bend just det. Här finns massor av fat, smör och frukt. Chefsvinvakaren Ondine Chattan tycks fullkomligt strunta i ABC-rörelsen. Det gillar jag och vinet funkar strålande till pizzan.

Block Collection Water Bend har stor doft med grape, clementin, fat , smör och krokant. Här finns något knallpulverliknande och en kemisk citrondoft, typ våtservetter.

I smaken återkommer smör och andra påminnelser från fatlagringen, tillsammans med grape och gult, nästan övermoget äpple. Syran är avrundad och vinet behåller fräschören när temperaturen stiger.

Här finns som sagt massor av ek men med viss finess och om man gillar stilen är 2008 Geyser Peak Chardonnay Block Collection Water Bend för 129 kr på Sb, ett fynd. Priset är dessutom billigare än på Geyser Peaks hemsida där det ligger på $24. Vinet kan säkert lagras ett par år men varför?

Inga kommentarer: