Anpassad sökning

söndag, september 11, 2011

2009 Duck Pond Cellars Pinot Gris


Jag ligger efter med studierna och ägnar därför en stor del av lördagen till att läsa. Därför blir det inte någon tid för matlagning och vi bestämmer oss för att testa nyöppnade Annas Lax i vårt kvarter. Att dricka till räkmackan och laxtallriken som vi bestämmer oss för, blir en höstnyhet på Sb.  

Detta blir första gången vi testar något vitt  från Duck Pond Cellars utanför Newberg i Oregon som har vingårdar både i Oregon och Washington.


Vi luftar vinet ett par timmar och i doften hittar vi päron, ananas, grape och någon annan citrusfrukt som kanske är pomelo. Lite mineral har också letat sig in i bilden. 


Vinet är ganska lätt och mindre kryddigt än vad Pinot Gris vanligtvis är men här finns gott om frukt som t ex cirtus, ananas, melon och en allmän tropisk smak. En del av frukten verkar vara i sockerlag på burk men restsötman i vinet hålls i schack av en bitter ton. 

Väl kylt är Duck Pond Pinot Gris OK som ett enkelt matvin men jag tycker att det handskas något klumpigt med alhoholen (14,5%). 

Vinet kostar 90 kr och finns bland de tillfälliga höstnyheterna på Sb.

Räksmörgås från Anns Lax.

Kallrökt lax, gravad lax och najadlax från Annas Lax

Inga kommentarer: