När Jen är i Milano med jobbet brukar hon bo på ett hotell som ligger i samma hus som Peck – lyxmatbutiken som är full av italienska delikatesser. Förutom ostar, salami och annat smått och gott har hon vid den här årstiden tagit med sig puntarelle hem. Puntarelle har jag skrivit om tidigare här. Jag köpte hem vin som jag trodde skulle passa till den lite beska salladen, mozzarellan och sardellsåsen men tyvärr fick Jen inte tag på någon och därför åt vi istället en caprese och efter det diverse italienska delikatesser, både från Peck och från svenska butiker. Enkelt men ack så gott!
Vinet är gjort av på druvan Falanghina som odlas lokalt i Irpinia, Kampanien, ungefär vid stövels vrist. Vinet som fungerar OK till maten, varken mer eller mindre, doftar initialt i stort sett endast en sak – gröna äpplen. Med lite luft förändras dessa till gula och fram kommer också persika, söta clementiner och mineral. Samma saker återkommer i smaken tillsammans med en grön örtighet.
Ett gott matvin och en intressant ny druvbekantskap.
Vinet är gjort av på druvan Falanghina som odlas lokalt i Irpinia, Kampanien, ungefär vid stövels vrist. Vinet som fungerar OK till maten, varken mer eller mindre, doftar initialt i stort sett endast en sak – gröna äpplen. Med lite luft förändras dessa till gula och fram kommer också persika, söta clementiner och mineral. Samma saker återkommer i smaken tillsammans med en grön örtighet.
Ett gott matvin och en intressant ny druvbekantskap.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar