Anpassad sökning

onsdag, mars 25, 2009

2006 Red Truck Winery Merlot Central Coast


Merlot är Jens favoritdruva och i dag blir det en amerikansk enkel variant tillsammans med den mest klassiska amerikanska mat vi kan tänka oss: mac 'n' cheese. Kanske inte det självklara valet till rött vin men vi provar och får se var vi hamnar.

Red Truck drivs sedan 2005 av Dan Leese and Doug Walker som köpte märket från Cline Cellars. Trots detta är flaskan märkt med Clines namn och jag har inte orkat reda ut ägarförhållanderna närmare. Känns kanske inte riktigt som det viktigaste i tillvaron, speciellt eftersom som Red Truck Winery själva hävdar att deras viner är ” Not too serious…”

Enligt Sb ska 2006 Red Truck Merlot vara gjort på enbart Merlot men om jag förstått det hela rätt är det bara Merlot till 87% och resterande 13% är Cabernet Sauvignon. I så fall är det inte första gången som uppgifterna från Sb inte stämmer på denna punkt, se till exempel förra posten.

Vinet är ganska enkelt med sin något rökiga smak av körsbär och plommon. Aningen kryddor anas också. En liten syrlighet finns där men absolut inte ett spår av tanniner. Doften är lite mer intressant med lakrits, bränt gummi, björnbär och mörka vingummi.

Sammanfattningsvis ett ganska OK vin för under hundralappen men inget jag rekommenderar om någon frågar.

Maten smakar bra men är inte alls lik mac 'n' cheese. Lägger därför inte ut något recept utan ändrar lite bland mängderna och återkommer i någon senare post.

Inga kommentarer: