Anpassad sökning

söndag, juni 29, 2008

2005 Dutton-Goldfield Chardonnay Dutton Ranch

Russian River Valley i norra Sonoma har en liten öppning mot Stilla Havet som släpper in svalkande havsvindar i den annars varma dalen och gör den utmärkt för odling av Pinot Noir och Chardonnay. Här har Steve Dutton och Dan Goldfield slagit sina påsar ihop för att producera vin från de stockar Steves far började plantera i början av 60-talet. Förutom Chardonnay och Pinot Noir gör man också vin på Zinfandel, Pinot Blanc och Syrah.

2005 Dutton-Goldfield Chardonnay Dutton Ranch dricker vi idag till en California Chicken Sandwich med bl a avokado. Vinet är inte så amerikanskt i stilen som vi väntat. Visst finns det tydliga drag av de rostade ekfaten men dessa är så läckert integrerade att tankarna snarast går till Europa. Doften innehåller också exotisk söt frukt, smör och fram träder även en och annan nöt. Smaken är friskt fruktig och mineralig. Även här dyker smör och nötterna upp, de sistnämnda nu på en något mer framträdande plats. Syran är hög och läskande. En mycket god Chardonnay!


California Chicken Sandwich

3 pers

3 skivor gott bröd, gärna av surdeg
3 kycklingfiléer
1 tomat, skivad
1 avocado, skivad
6-9 skivor cheddarost
2 msk torkad gul lök
salt
peppar

Lägg kycklingfiléerna (en i taget) i en plastpåse och banka ut dem något med t ex en kastrull. Vänd filéerna i den torkade löken. Salta och peppra. Stek filéerna på grilljärn tills de blir helt färdiga. Lägg på två tomatskivor på varje filé och 2-3 ostskivor. Gratinera i ugn 200° tills osten smält. Grilla under tiden brödskivorna på grilljärnet. Placera filéerna på det grillade brödet och lägg på några bitar avokado. Servera. HP-sauce är gott till.

Inga kommentarer: