Anpassad sökning

lördag, oktober 20, 2007

2004 Contrada Salvarenza Soave Classico Superiore

Efter succén med La Rocca 2004 för några veckor sedan fortsätter vi prova Soave-vin men karaktären på dagens Contrada Salvarenza 2004 från Soave Classico skiljer sig en hel del från La Roccan, famför allt smakar dagens vin betydligt mer av fat och saknar den parfymerade doften.

Contrada Salvarenza är gjort på Garganega-druvor men med en tillsats av 10% Trebbiano. Doften avslöjar genast fatlagringen och vi hittar också plåtdoft från burkar med konserverade ananasringar men också av annan gul frukt. Vinet mjukt och lite oljigt. Ganska bittert utan mat och ananasen återkommer men nu i färskt tillstånd.

Det funkar helt OK till maten men jag kan inte undgå tanken att grillad fisk hade varit ännu mer rätt. Istället för det hade vi idag ugnskokt bergtunga med pepparrot, sallad med en ganska syrlig vinägerdressing och potatismos med grönkål. Smaskens!


Potatismos med grönkål

1 kg potatis
250 g grönkål
25 g smör
2 dl mjölk
Salt
Vitpeppar

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Ta bort stjälkar på grönkålen. Hetta upp matfett i en stekpanna på medelhög värme och stek kålen ett par minuter. Tillsätt ungefär 1 dl vatten och låt puttra ytterligare ett par minuter. Häll bort vattnet från potatisen och mosa med potatisstöt. Rör ner lite smör och tillsätt mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt och vitpeppar. Blanda moset med grönkålen.

Inga kommentarer: