Anpassad sökning

lördag, maj 30, 2020

2017 Birichino Grenache Old Vines Besson Vineyard


Bakad potatis med fyllning har varit så ute i Sverige att det på sina håll talas om att det kanske är på väg att bli trendigt igen. Sådant bryr inte vi oss om. Vi gillar bakad potatis, oavsett trender. Naturligtvis försöker vi få smaken så lik våra minnen av 1990-talets luncher på Grafitti Café i Helsingborg. Min favorit var redan då rostbiffen medan Jen föredrog den enklare (och billigare) varianten med smör och majs. Kanske berodde det på att hon var fattig gymnasist och jag var lite mindre fattig student med extrajobb på frukt- och grönsakslager...

Besson Vineyard i förhållande till San Francisco i norr och längre söderut
Santa Cruz, där Birichino håller till.
Till potatisen väljer vi att dricka Grenache från favoriterna Birichino i Santa Cruz, någon timmes bilresa söder om San Francisco. Firmans Grenache är gjord på druvor från 105 år gamla stockar i Besson Vineyard. Besson gör också eget vin som jag aldrig haft chans att testa. Förutom Birichino levererar man högklassig frukt till bland andra Bonny Doon, Calera och Orin Swift.

2017 Birichino Grenache Old Vines Besson Vineyard har en fruktig och något kryddig doft med björnbär, hallon, choklad och vitpeppar. Smaken är bärig med röda vinbär och hallon men vi hittar också hallonbåtar, lakrits och örter. Mycket, mycket gott!

Vinet släpptes i det tillfälliga sortimentet 24 januari. Det finns fortfarande en del flaskor kvar och priset ligger på 239 kr.

Bakad potatis med rostbiff, remouladsås, kapris och rostad lök. 

Inga kommentarer: