Anpassad sökning

lördag, juni 06, 2020

2014 Sami-Odi Syrah XIV

2014 Sami-Odi Syrah XIV

Efter att ha arbetat på Standish Wine Company och Torbreck Vintners startade Fraser McKinley eget 2006. Varför han valde att kalla sin firma för Sami-Odi har jag ingen aning om. 

Detta är första gången jag provar något vin från Sami-Odi. 3288 flaskor producerades av Shiraz XIV och några av dem fanns med i ett tillfälligt släpp på Sb i augusti 2016. Priset låg på respektingivande 748 kr. Jag har inte sett att det kommit in några Sami-Odi till Sb efter det men kan inte svära på att så är fallet. Sami-Odi importeras av Brix Wine.


2014 Sami-Odi Syrah XIV skulle definitivt klara ganska många år till i källaren men den funkar utmärkt nu. I doften hittar vi körsbär, chark, och tryffel. Smaken handlar en hel del om bär. Framför allt körsbär men här finns också örter och lite blyerts. Sami-Odi Syrah har mycket av allt men vinet är för den skull inte överextraherat. Här finns fortfarande en fin fräschör. Både Jen och jag blir ganska förälskade i det härliga vinet. 

Vi dricker Sami-Odi Syrah XIV till en ganska klassisk plankstek på ryggbiff. Förutom att vi körde sparris istället för haricots verts var det enda som inte blev klassiskt med planksteken att vår spritspåse gick sönder. Några snygga duchesstoppar blev det inte fråga om. Inte helt förvånande funkade vinet alldeles utmärkt till maten.

Plankstek

Inga kommentarer: