Anpassad sökning

söndag, maj 10, 2020

2016 Robert Hall Cabernet Sauvignon



Två år efter Robert Halls död, köptes hans livsverk Robert Hall Winery, av O’Neill Vintners & Distillers. Firman startades 1999 av Robert och Margaret Hall och var vid försäljningen till O'Niell den femte största vinproducenten i Paso Robles. Den årliga produktionen uppgick till strax över 700 000 flaskor.

Robert Hall Winery har 55 hektar vingård i Paso Robles AVA. Området ligger längst det som kallas Central Coast i norra delen av San Louis Obispo County, ungefär mitt emellan Los Angeles och San Francisco. I sin Cabernet Sauvignon använder firman frukt från flera olika vingårdar och varje vingårdsläge vinifieras för sig.  En del av vinet har lagrats 18 månader på europeiska ekfat medan resten har legat i tankar med ekstavar.

Vinet släpptes på Sb 6 maj i år och vi provade det ganska omgående. Vi ville undersöka om det är något vi vill handla mer av och lägga undan några år. Robert Hall Cabernet 2016 finns i skrivande stund i över 200 butiker runt om i landet och en flaska kostar 189 kr. En av butikerna som har vinet bor vi bara 100 meter från. Det gör det mycket enkelt att fylla på förrådet och några flaskor till kommer det definitivt att bli. Efter provsmakning tror jag knappast att vinet kommer genomgå någon revolutionerande förvandling efter några år i källaren men några flaskor vill jag ändå testa med!

Vi dricker vinet till pan pizza med chorizo och tunt hyvlad fänkål. Och självklart mycket ost. Vi kör med en blandning av mozzarella och cheddar. Pizzan funkar jättebra till vinet. Den rejäla fruktigheten klarar den kryddiga chorizon på ett förtjänstfullt sätt.

På klassiskt cabernetvis handlar det i doften en hel del om svarta vinbär. Men vi hittar också inlagda körsbär, choklad, fat och våt skogsmark. Körsbär, svarta vinbär och choklad återkommer i smaken men nu tillsammans med björnbär och lite lakrits. Vinet är ganska mjukt men med en del tannintorrhet.

Pan pizza med chorizo och fänkål.

Inga kommentarer: