Anpassad sökning

fredag, juli 14, 2017

2014 Wines of Substance Sauvignon Blanc Super Substance



Efter ett tips jag läst någonstans, provar vi att dricka Sauvignon Blanc till Murgh Makhani.  Det fungerar faktiskt ganska bra. Att kombinera komplex indisk mat till vin är inte helt självklart och jag tror inte det går att hitta någon perfekt kombination. Om man inte hittar ett vin som smakar lassi.

Bakom Wines of Substace står mannen, myten, legenden Charles Smith och, om jag fattat det hela korrekt,  ingick inte Wines of Substance i förra årets försäljning till Constellation Brands, då Charles Smith Wines såldes för 120 miljoner dollar.

Idén bakom Wines of Substance var från början att det endast skulle handla om Cabernet Sauvignon från en enda vingård. Det höll så klart inte så länge och nu finns både Merlot och Sauvignon Blanc under namnet Wines of Substance. Märkligt nog heter cs-vinet "Substance" medan Merlot och Sauvignon Blanc fått tillägget "Super". Det dock handlar fortfarande om vingårdsspecifika viner och druvorna till denna Sauvignon Blanc kommer från Sunset Vineyard i Ancient Lakes AVA, nära den lilla staden Quincy.

Druvorna till Super Substace Sauvignon Blanc kommer från Sunset Vineyard,
nära staden Quincy. Klicka för större bild.  
Vinet har doft av stenfrukt och citrus tillsammans med örter gräs och mineral. Smaken är klassisk Sb utan att vara överdriven. Vi hittar krusbär, kryddig lime och mineral. Syran är rund och alkoholhalten 12,5%. Ett ganska elegant vin! Finns tillfälligt på Sb sedan i maj och det finns fortfarande flaskor kvar. Kostar 199 kr.

Inga kommentarer: