Anpassad sökning

måndag, augusti 03, 2015

2007 Vineyard of Pasterick Syrah Estate Dry Creek Valley


Vineyard of Pasterick i Healdsburg är en liten familjeverksamhet som specialiserat sig på Syrah. På favoritdruvan gör Gerry Pasterick ett par varianter av rött vin och en rosé. Vid sidan av Syrah finns också en mycket liten produktion av Viognier. 

Pasterick började sälja vin 2001 och man gör ungefär 1000 lådor per år. Vindruvorna kommer från Pastericks 4 hektar egna vingårdar som ligger på västra sidan av Dry Creek Valley. Sedan 2012 är Pasterick certifierade av California Sustainable Winegrowing Alliance.

Av Estate Syrah årgång 2007 blev det 464 lådor plus 10 lådor magnum. Syrahdruvorna jäste tillsammans med 3% Viognier och har före buteljering tillbringat tre år i franska ekfat. Efter vad jag förstått var ungefär 20% nya.

Vineyard of Pasterick importeras av Janake Wine Group. Estate Syrah ligger i beställningssortimentet och en flaska kostar 349 kr.

Sammanlagt blev det 5368 flaskor Estate Syrah 2007. Vår var nummer 3160.

2007 Vineyard of Pasterick Syrah Estate Dry Creek Valley är en fruktbomb! Det har en härlig doft från solmogna söta björnbär och svarta vinbär. Här finns också vanilj, choklad och kryddor. Ungefär samma saker återkommer i smaken.

Det är inget blygsamt vin utan rejält kralligt med en alkoholhalt på 14, 5%, en del mjuka tanniner och härlig balans mellan vinets alla delar. Det passar perfekt för min smak perfekt och härmed utnämner jag Pasterick Estate Syrah 2007 till semesterns bästa vin!


När köttet är klart grillar vi några majskolvar på direkt värme.

Jag har ägnat en del tid under semestern i Skåne på att försöka lära mig att grilla långsamt under lock. Vid detta tillfälle hade turen kommit till Baby Baby Back Ribs, eller kamben som den utbenade kotlettraden kallas i Sverige.   

Ribsen fick lite massage med en rubb som jag egentligen tänkt använda till nötkött. Den innehåller chilipulver, chiliflakes, söt pimentón, kakao, kaffe, rostade korianderfrö, salt och brunt socker. Vi använde samma rub till helgrillad entrecôte och den visade sig fungera bra både till fläsk- och nötkött.

Jag har läst mig till att Baby Back Ribs behöver lång tid och låg värme för att bli riktigt bra. Att hålla igång grillen i si så där sex timmar var dock aldrig aktuellt. Det blev istället en kompromiss med lite kortare tid och högre värme. Köttet fick två och en halv timme och temperatur i grillen på något under 200° och med lite rök från mesquite. Mot slutet blev det också några strykningar med en fruktig glace på chili, apelsin och muscovadosocker. 


Efter nästan tre timmar är kambenen redo att serveras.

De kladdiga kambenen serverades med grillad majs och en enkel slaw med lite rostade jordnötter. Enkelt och mycket tillfredställande. Finger lickin'!


Baby Back Ribs med grillad majskolv och coleslaw med rostade jordnötter.

Inga kommentarer: