Anpassad sökning

söndag, augusti 04, 2013

2010 Ravenswood Old Vine Zinfandel Sonoma County

 2010 Ravenswood Old Vine Zinfandel Sonoma County

Jag har tidigare gillat Ravenswoods Sonoma County Zinfandel men 2010:an var en stor besvikelse. Så pass stor att halva flaskan fick gå direkt i vasken. Vinet finns i beställningssortimentet och kostar 179 kr. Enligt Sb:s hemsida är det fortfarande årgång 2006 som gäller och därför har jag inte länkat till dem.  Bibendum som är svensk importör anger inte på sin hemsida vilken årgång av vinet som man beskriver men man visar bild på årgång 2001 och på Ravenswoods sida är det fortfarande 2009 som gäller. På andra sidor har jag dock hittat att druvblandningen i 2010:an är 765 Zinfandel, 23% Petite Sirah och 1% Carignan.

Vinets alholhalt ligger på 14,5% och integreringen av denna är totalt misslyckad. När vi doftar på vinet sticker det i näsan. Bortom detta hittar vi plommon, körsbär och vinbär tillsammans med vanilj och peppar.

Smaken är ganska tunn men här finns körsbär och vinbär tillsammans med fat, choklad och mint. Eftersmaken kort och även här störs vi av alkohol. Är det något fel eller ska det vara så här? Våra goda jalapeñocheeseburgare med en tunn skiva kokt skinka och friterade lökningar hade förtjänat bättre.


Jalapeñocheeseburgare med skinka och friterade lökringar.

Inga kommentarer: