Anpassad sökning

söndag, augusti 11, 2013

2009 George Wine Company Pinot Noir Ceremonial Vineyard Vintage VII


Pinot Noir-middagen vars första viner du kan läsa om i föregående post, fortsatte med en risotto med trattkantareller och lättrökt prosciutto. Till detta drack vi ett elegant vin från den pyttelilla firman George Wine Company i Healdburg, Kalifornien. Firman ägs och drivs av George Levkoff som gör allt arbete själv, vilket inte minst märks på den något annorlunda etikettsdesignen. Då är George betydligt bättre på att göra vin.

Vinet som det endast gjordes 2499 flaskor av, har en bärig doft med hallon och vinbär. Här finns en rökig ton men också örter, kanel och ingefära.  I smaken hittar vi björnbär och jordgubbar tillsammans med en aning mynta, andra örter, liten syrlighet och aningen sötma. Mycket bra och hatten av för George Levkoff!

Ett härligt, elegant vin och George Vintage VII Ceremonial Vineyard finns i beställningssortimentet. Kalifornienexperterna Vinopia importerar och det kostar 759 kr. Vinet fungerar utmärkt i dag efter vi gett det rejält med luft. Den som har tid att vänta innan korken ryker är bara att gratulera!


Efter att vi mellanlandat i Oregon, Österrike och Kalifornien var det så dags att vända hem till Bourgogne. Vi gjorde det med 2006 Louis Jadot Pommard 1er Cru Grands Épenots som J & C bjöd på till utmärkta, örtfyllda kycklinglår, härlig sås och krämig potatisstomp.  Här fick vi ett aningen mer utvecklat vin med högre syra än vinerna från USA och det från Österrike. Jag blev något förvånad över den relativt höga sötman i det härligt fruktiga och kryddiga vinet från Bourgogne.Middagen avslutades med lakritspannacotta och blåbär och nu hade vi slut på Pinot Noir. Istället hällde vi varsin skvätt 2011 Muscat från Innocent Bystander i glasen. Vinet som kommer från Victoria i Australien var en mycket trevlig överraskning som fungerade över förväntan till lakritsdesserten.

Tack till alla inblandade för fantastisk mat och härliga viner. Vi ses snart igen!

Inga kommentarer: