Anpassad sökning

söndag, april 29, 2012

2009 Pieropan Soave Classico La Rocca


Eftersom fredag denna vecka var inledning på inte bara en helg utan också några extra dagars ledighet, firade vi med gös!

Fisken som kryddats med kummin, serverades på friterade majstortillas med en varm salsa på bland annat tomat, lime, jalapeño, koriander och timjan. Det blev mycket lyckat och passade perfekt till vinet.

Pieropan i Soave har varit i gång sedan 1890 och i dag är det syskonen Andrea och Dario som sköter verksamheten. La Rocca som görs på 100% Garganega började tillverkas under detta namn 1978. Druvorna skördas sent och ligger på ek i ungefär ett år.

Vinet har en gyllene nyans och en tropisk doft med mango och citrus. Här finns också en aning skumgodis, bittermandel, fat och Vicks citron. I smaken hittar vi melon, dansk citronvand, gula plommon fat, mineral och dessutom senap! Munkänslan är ganska fet.

Mycket gott till maten och dessutom trevligt att sippa på efteråt.


Fisktostadas på gös

2 pers

2 små gösfiléer
1 tsk rostad kummin
salt
1 msk ister
2 majstortillas
neutral olja
400 g krossade tomater
1/2 liten gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1/2- 1 jalapeño, hackad
6 gröna oliver, urkärnade och skurna i mindre bitar
1 msk kapris
1 lagerblad
1 nypa cayenne
1/2 tsk torkad mejram
1/2 tsk torkad timjan
1/2 dl färsk koriander, hackad
1/2  lime, pressad

Börja med att koka ihop salsan genom att fräsa lök och jalapeno i olja ca 10 min. Tillsätt vitlöken precis på slutet ockh låt den fräsa med. Häll på tomatkross och koka upp. Mixa alltsammans med  stavmixer. Tillsätt resten av ingredienserna förutom koriander. Sjud i en kvart. Tillsätt koriander ocjh smaka av med salt.

Häll lite olja i en stekpanna och låt det bli ordentligt varmt. Fritera tortillas en i taget ocj lått rinna av på papper.

krydda fiskfiléerna med rostad kummin och salt. Stek i ister.

Lägg fisk på tortillas och skeda på lite salsa. Servera med limeklyfta och extra koriander.

Originalreceptet kommer från från Homesick Texan.

Göstostadas med veracruz-salsa.

Inga kommentarer: