Anpassad sökning

söndag, februari 05, 2012

Ojai Pinot Noir Santa Barbara County

Ojai Pinot Noir Santa Barbara County
Jag betalade 289 kr för denna bas-pinot från Ojai när jag köpte den på Sb i september förra året. Den finns nu i beställningssortimentet men där kostar den 349 kr. Det är ganska mycket pengar men som så ofta är Adam Tolmachs viner riktigt bra, även de billigaste.

Druvorna kommer från olika vingårdar i Santa Barbara County. 49% från Solomon Hills, 29% från Bien Nacido, 18% från Presido och 4% från Kick On Ranch.

Det doftar mulliga mörka bär, röda körsbär och en aning sylt. Här finns en del rökig fatighet och fuktig höstskog.

I den småkryddiga smaken hittar vi är björnbär, körsbär och lakritsrot och här finns bra syra. Allt är i mycket bra balans.

Ojais Pinot från Santa Barbara County fungerar bra dricka nu med några timmas luftning men kan med fördel sparas ett par år.

Både Jen och jag gillar det här vinet och det fungerar perfekt till vår köttfärslimpa med potatismos och löksås. Inte för en sekund reflekterar vi över att vi glömt grönsakerna i kylen.


Amerikansk köttfärslimpa

2 msk olja
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 stora ägg
1/2 msk mexikansk oregano 
1 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
2 tsk dijonsenap
2 tsk Worchestershiresås
några stänk Tabasco eller liknande sås
1 dl mjölk
1 kg blandfärs (50% fläsk och 50% nöt)
1,5 dl brödsmulor, panko eller ströbröd
1/2 dl hackad bladpersilja
1 dl tomatsås
8 skivor bacon (1 paket)

Mjuka upp lök i olja några minuter. Tillsätt vitlök och fortsätt fräsa i någon minut. Ställ åt sidan. Vispa ihop ägg, oregano, salt, peppar, senap Worchestershiresås, Tabasco och mjölk. Blanda i köttet, brödsmulor, lök och bladpersilja. Som vanligt när det gäller köttfärs ska du inte arbeta den för länge. Forma till en limpa. Pensla med tomatsås och täcka alltihop med bacon. Använd en stekspade för att vika baconet under limpan. Lägg limpan på en plåt med bakplåtspapper. Stek i ugn tills köttfärslompans innertemperatur når 70°.

Receptet kommer från Dallas Morning News som dock  använder timjanblad istället för mexikansk oregano. Att baka limpan på de här viset och inte i form gav ett fantastiskt bra resultat.

Köttfärslimpa med potatismos och löksås.

Inga kommentarer: