Ojai Pinot Noir Santa Barbara County |
Jag betalade 289 kr för
denna bas-pinot från Ojai när jag köpte den på Sb i september förra året. Den
finns nu i beställningssortimentet men där kostar den 349 kr. Det är
ganska mycket pengar men som så ofta är Adam Tolmachs viner riktigt bra, även
de billigaste.
Druvorna kommer från olika
vingårdar i Santa Barbara County. 49% från Solomon Hills, 29% från Bien Nacido,
18% från Presido och 4% från Kick On Ranch.
Det doftar mulliga mörka
bär, röda körsbär och en aning sylt. Här finns en del rökig fatighet och fuktig
höstskog.
I
den småkryddiga smaken hittar vi är björnbär, körsbär och
lakritsrot och här finns bra syra. Allt är i mycket bra balans.
Ojais Pinot från Santa
Barbara County fungerar bra dricka nu med några timmas luftning men kan med
fördel sparas ett par år.
Både Jen och jag gillar det
här vinet och det fungerar perfekt till vår köttfärslimpa med potatismos och
löksås. Inte för en sekund reflekterar vi över att vi glömt grönsakerna i
kylen.
Amerikansk
köttfärslimpa
2 msk olja
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 stora ägg
1/2 msk mexikansk
oregano
1 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
2 tsk dijonsenap
2 tsk Worchestershiresås
några stänk Tabasco eller
liknande sås
1 dl mjölk
1 kg blandfärs (50% fläsk
och 50% nöt)
1,5 dl brödsmulor, panko
eller ströbröd
1/2 dl hackad bladpersilja
1 dl tomatsås
8 skivor bacon (1 paket)
Mjuka upp lök i olja några
minuter. Tillsätt vitlök och fortsätt fräsa i någon minut. Ställ åt sidan.
Vispa ihop ägg, oregano, salt, peppar, senap Worchestershiresås, Tabasco
och mjölk. Blanda i köttet, brödsmulor, lök och bladpersilja. Som vanligt när
det gäller köttfärs ska du inte arbeta den för länge. Forma till en limpa.
Pensla med tomatsås och täcka alltihop med bacon. Använd en stekspade för att
vika baconet under limpan. Lägg limpan på en plåt med bakplåtspapper. Stek i
ugn tills köttfärslompans innertemperatur når 70°.
Receptet kommer från Dallas Morning News som dock
använder timjanblad istället för mexikansk oregano. Att baka limpan på de
här viset och inte i form gav ett fantastiskt bra resultat.
Köttfärslimpa med potatismos och löksås. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar