Anpassad sökning

söndag, oktober 03, 2010

2008 KFV Farmer's Reserve Ranger Blend


KFV Farmer's Reserve Ranger Blend är ett svensk/amerikanskt vin där Enjoy Wine and Spirits i Stockholm enligt Sb:s hemsida är producent och vinet enligt Enjoys hemsida är  signerat Lars Torstenson. Druvorna kommer från South Central Coast i Kalifornien och KFV bör vara familjen Kiger i Sonoma, även om druvorna alltså inte är odlade där.

Vinet släpptes 1 oktober på Sb och ska finnas i sortimentet under en längre tid. Det är bra eftersom detta är ett småtrevligt vin som är packat med frukt men också har en rejäl stomme av frisk syra som gör det mycket matvänligt.

Druvblandningen består av Syrah, Granache och Viognier. Hur stora andelar av respektive druva har jag dock inte lyckats luska ut. Hälften av Syrah- och Grenachesaften har legat 12 månader på amerikanska ekfat och den andra halvan på fransk ek under samma tid medan Viogniervinet har lagrats i ståltankar.

Sammantaget har detta gett en doft med körsbär, röda plommon, mynta och choklad. Smaken innehåller körsbär, björnbär och svart vinbärsgelé. Chokladen återkommer och en dos vanilj finns också med i bilden. Syran är hög och frisk. De 14 procenten alkohol är i dag inte helt integrerade.

Jag dricker vinet till friterad kanin som är bra mycket intressantare än dito kyckling. Till detta har jag potatismos, bräserad svartkål och en granatäpplesås som för att möta vinet förstärkts med mynta och några droppar vaniljessens. Fungerar förträffligt med dagens vin.


Friterad kanin 

2 pers

1 kanin
mjölk
salt
peppar
vetemjöl
1 ägg
1 msk vatten
panko

Stycka kaninen i ca 8 bitar. Doppa i mjölk och därefter i vetemjöl blandat med salt och peppar. Låt vila några minuter. Vispa ihop ägg och vatten. Doppa kaninen i detta och sedan i panko. Fritera i olja 180° i ca 10 minuter.

Friterad kanin med potatismos, svartkål och granatäpplesås.

Inga kommentarer: