Anpassad sökning

söndag, oktober 11, 2009

2007 Glaetzer Shiraz Grenache Wallace


På Sb:s och Prime Wines hemsidor är det fortfarande årgång 2005 som gäller för Wallace från Glaetzer, Barossa Valley men i realiteten är det nu 2007 som säljs via beställningssortimentet.

Vinet är såklart ännu ungt men funkar fint att dricka redan nu och det är riktigt bra!

Glaetzer gillas inte av alla men hans täta, solmogna viner med ganska hög alkoholhalt är definitivt min tekopp och Jen håller med.

2007 Wallace som är döpt efter fru Glaezers flicknamn och gjort på 75% Shiraz och 25% Grenache har en mycket bärig doft där svarta vinbär dominerar men vi hittar också söta jordgubbar och solmogna smultron. I bakgrundden lurar mintiga toner tillsammans med doft av salt och svagt finns också spad från inlagda gröna oliver.

De senare är ännu mer markerade i smaken men givetvis kommer bären främst, framför allt svarta vinbär och körsbär. Vinet har ganska hög syra och är mycket mjukt i munnen.

Åter ett vin vi gillar mycket men som inte kommer att passa alla. Vi dricker det till jättegoda vildsvinsköttbullar med muskotnöt och gräddsås som smaksatts med svart vinbärsgelé. Bären och sötman från gelén gör det till en strålande kombination. Till det hela gör vi ett potatismos och ångkokar lite broccoli.


Vildsvinsköttbullar

3 pers

500 g malet vildsvinskött
1/2 dl ströbröd
1/2 dl grädde
2 krm riven muskotnöt
1 krm kajennpeppar
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Blanda ströbröd och grädde och låt svälla 5-10 minuter. Blanda därefter alla ingredienser och provstek en liten bit. Tillsätt ev mer kryddor. Rulla till köttbullar och ställ kallt i ca 30 minuter. Stek sedan bullarna i smör på medelvärme. Servera med gräddsås och potatis i någon form.

Inga kommentarer: