Anpassad sökning

lördag, oktober 10, 2009

2006 Kenwood Cabernet Sauvignon Sonoma County


Jag gillar Kenwoods enklaste Cabernet Sauvignon med druvor från Sonoma, Dry Creek Valley och Alexander Valley. Vinet är en mjuk, silkeslen blend med 88% Cabernet Sauvignon, 4% Malbec, 3% Merlot, 3% Petit Verdot och 2% Cabernet Franc.

Vinet har legat 23 månader på fat, både amerikanska och franska och givetvis märks detta både i doft och smak. Här finns både vanilj och choklad i doften och en aningen bränd ton i vinets eftersmak.

I doften är det annars mogna röda och mörka bär som dominerar och bland dessa kommer inte överraskande svarta vinbär på första plats. Lite nymald svartpeppar hittar vi också.

Smaken är mycket mjuk och bärig och balanserar på gränsen till att bli alltför syltig. Jag har inga större problem med sylt i moderata mängder men många andra hade avfärdat vinet direkt och ni är härmed varnade. Vaniljen från doften får vara med också här.

Kenwood som gör massor av olika viner i flera prisklasser på de flesta druvor som går att odla i Kalifornien. Företaget startades 1970 efter att ett gäng investerare köpt och rustat upp Pagani Brothers Winery i Sonoma. Vineriet är fortfarande inhyst i Paganis gamla byggnader men naturligtvis helt modernt på insidan.

Som jag började med att skriva så gillar jag det här vinet och det är en utmärkt följeslagare till vår fredagspizza.

Inga kommentarer: