Anpassad sökning

fredag, september 11, 2009

2003 Kistler Chardonnay Dutton Ranch

2003 Kistler Chardonnay Dutton Ranch

I dag blir det en enkel svampmacka med trattkantareller som jag fått av min snälla arbetskamrat Sandra. Vi gör på enklaste sätt genom att fräsa svampen med lite schallotenlök i smör och tillsätta en skvätt grädde som får koka in. Därefter placeras svampen på varsin skiva stekt levain som sedan gratineras i ugn. Lite västerbottenost stör vi förresten också på. Till detta en grönsallad samt lyxiga Kistler Chardonnay Dutton Ranch från 2003. Svårare än så behöver det inte vara.

Kistler Vineyards i Sonomas Russian River Valley startade 1978 och pysslar uteslutande med Chardonnay och Pinot Noir. Kistlers vinmakare Steve Kistler har ett förflutet bland annat som assisterande vinmakare på Ridge och i dag gör företaget sammanlagt cirka 25000 lådor vin om året.

Doften är härligt rik och full av tropiska frukter som mango och ananas men även citrustoner, närmast pomelo och nötkaka. Färska champinjoner dyker också upp tillsammans med en jordig ton.

Också i smaken hittar vi tropiska frukter tillsammans med grapefrukt och smör. Syran är frisk och vinet har en lång och rund smak som avslutas med popcorn. Faten är hela tiden närvarande, både i doft och smak men fint integrerade. Absolut strålande och en av de bästa Chardonnayer vi provat. Av med hatten för Kistler!

Inga kommentarer: