Anpassad sökning

lördag, augusti 30, 2008

2005 Voss Estate Pinot Noir

2005 Voss Estate Pinot Noir

Bara ett par dagar kvar till årets stora Sb släpp med Pinot Noir från nya världen och därför känns det som ett perfekt läge att korka upp just en sådan fast från förra årets släpp.

Vi drack det här vinet i november och kom då fram till att det förmodligen skulle tjäna på att ligga i källaren ett tag. Visserligen har det inte ens gått ett år sedan dess men i dag är det ändå dags att se om något positivt har hänt. Invändningarna vi hade när vi senast drack vinet handlade mest om eftersmaken som vi tyckte var något spritig och klumpig. Läs mer här.

I dag har vinet en mycket fruktig doft, framför allt körsbär och svarta vinbär gör sig påminda tillsammans med en del kryddor, både svartpeppar och örter, gräs och fat.

Också smaken är mycket fruktig men inte alls syltig. Också här hittar vi örter, gräs och peppar. Vinet är nästintill silkeslent men en aning kärvhet finns kvar sedan sist. De invändningar vi hade mot vinet förra gången är nu som bortblåsta. Mycket gott!

2005 Voss Estate Pinot Noir är sedan länge slutsålt på Sb men 2006:an finns fortfarande kvar i Malmö och Stockholm.

Vi dricker 2005 Voss Estate Pinot Noir till en Jamie Oliver inspirerad lyxig pastarätt med Martellipenne och kyckling-pistagenötskorv från fantastiska köttbutiken Taylors and Jones på Hantverkargatan i Stockholm. Därtill ett par nävar små kantareller, en liten aning chilihetta och lite annat smått och gott.


Pasta med kyckling- och pistagenötkorv och kantareller

2-3 pers

2 färska korvar med kycklingkött och pistagenötter
250 g kantareller
2 schalottenlökar, hackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
olivolja
½ röd chili, finhackad
2 msk smör
salt och peppar
1 avokado, skuren bitar
½ litet stånd romansallad, skuren i cm breda bitar
några matskedar finhackad persilja

300 g pasta
parmesanost, riven

Stek korvarna i lite olivolja. Skiva korvarna 1-2 cm tjocka skivor. Lägg tillbaka korven i stekpannan och stek skivorna på båda sidor. Ställ åt sidan. Stek svampen i ett nytt stekjärn tills vätskan försvunnit. Tillsätt smör samt lök, vitlök och chili. Stek i några minuter och tillsätt sedan korven. Krydda med salt och peppar. Koka pastan. Sila av vattnet men låt lite vara kvar. Tillsätt svamp och korv. Häll på ett par msk olivolja. Tillsätt avokado och romansallad. Strö över finhackad persilja. Servera med riven parmesan.

Inga kommentarer: