Anpassad sökning

tisdag, november 29, 2016

2014 Ridge Zinfandel East Bench


I slutet av oktober var Barack och Michelle Obama värdar för sin sista State Dinner. Gäster var Italiens premiärminister Matteo Renzi med fru Agnese Landini. En enkel bjudning som till mångt och mycket påminner om hur det brukar se ut i Hammarby sjöstad när Jen och jag bjuder hem vänner för att äta en bit och dela en flaska rödtjut.Precis som senaste gången, då med gäster från Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island, hölls galamiddagen och den efterföljande underhållningen i ett tält i Vita husets trädgård. Detta gjorde att det dessutom blev enkelt för Michelle att ta med sig Agnese på en guidad tur i köksträdgården.

Jag vet inte om Vita Husets chefskock Cris Comerford kände sig extra pressad att prestera på toppnivå denna kväll men han hade för säkerhets skull kallat in experthjälp i form av kändiskocken Mario Batali. Till huvudrätt bjöds det på "Beef Braciole Pinwheel with Horseradish Gremolata and Broccoli Rabe" och till detta serverades 2014 2014 Ridge Zinfandel East Bench. Se den fullständiga menyn.
Kanske bidrar Vita Hustes dryckesval till att vinet sålt slut på Ridges hemsida men på Sb finns det fortfarande flaskor kvar. Priset ligger på 259 kr och både Jen och jag är överens om att vi borde handla många fler. 

Som vanligt är Ridge föredömliga med att dela med sig av information om vinet på sin hemsida. Jag nöjer mig med att berätta att det doftar björnbär, hallon, blåbär, svartpeppar och vanilj. I smaken hittar vi körsbär, svarta vinbär, en aning drottningsylt, ek och behaglig syra. Några torra tanniner får också plats i glaset. East Bench som en smäck till våra ostburgare med BBQ-sås. 

Högrevsburgare med ost och BBQ-sas.

Inga kommentarer: