Anpassad sökning

lördag, november 12, 2016

2015 Marchand & Burch Chardonnay Porongurup


Endast 90 flaskor släpptes av detta vin den 7 oktober i år. Märkligt nog finns det i skrivande stund fortfarande några flaskor kvar. Den som är nyfiken på riktigt bra Chardonnay från Western Australia behöver inte tveka. Med tanke på den vansinnigt höga kvalitén är 349 kr ett riktigt bra pris för en flaska.

Marchand & Burch är ett samarbete mellan Jeff Burch, vinmakare från Australien som driver MadFish Wines och  Howard Park Wines, och Pascal Marchand från Kanada som blivit erkänd vinmakare i Bourgogne som förläst sig på Rudolf Steiner. Marchand & Burch har två kollektioner. En med franska viner och en med australiensiska. I den senare finns ett rött vin och en rosé på Pinot Noir samt den Chardonnay vi har provat.

Vinet har en kryddig doft med vita blommor, apelsin och päron. I den fruktiga smaken hittar vi stenfrukt och gtråpäron, Dessutom en hel del fat och smör. Allt är i utomordentlig balans. Mycket elegant och läckert!

På tallrikarna har vi krämig polenta tillsammans med försiktigt bakad lax med mozzarella, soltorkad tomat och oliver. Mums!

Polenta, bakad lax med soltorkad tomat, oliver och mozzarella.

Inga kommentarer: