Anpassad sökning

söndag, november 20, 2016

2014 Lompoc Wine Co. Pinot Noir Sta. Rita Hills


När jag i början av förra året, skrev några rader om årgång 2012 av detta vin, hade Rajat Parr och Sashi Moorman inte skaffat någon hemsida till sitt nya Pinot Noir-projekt. Det har dom fortfarande inte. Orsakerna till detta kan naturligtvis vara många. Att vinet säljer som smör i solsken är så klart en av dessa. Personligen tycker jag att det vore trevligt att bjuda på lite information om produkten.

2014 Lompoc Wine Co. Pinot Noir Sta. Rita Hills finns i beställningssortimentet på Sb men 720 flaskor släpptes till butik i våras. Priset låg på 239 kr, samma som i beställningssortimentet och en rejäl sänkning jämfört med årgång 2012.
Vi har druckit några flaskor under hösten och vinet har varje gång visat upp sig från sin vbästa sida. Den senaste och sista drack vi till fläskkarré, ljummen sallad på Butternutpumpa och en örtig crème fraîchesås.   

2014 Lompoc Pinot Noir är ett robust, kryddigt och fruktigt vin. Här finns en ganska markerad ekton och fin syra. Ett ganska strålande vin till ett mycket bra pris!


Fläskkarré, kall örtsås och ljummen pumpasallad med pekan och parmesan.

Inga kommentarer: