Anpassad sökning

söndag, juni 28, 2015

Pinot Noir och Chardonnay från The Other GuysRavenswoods tramsiga slogan "No wimpy wines" har fått en seriös utmanare med The Other Guys "Laid back guys – Stand out wines". Störtfånigt!

Moobuzz är ett i högen av varumärken från The Other Guys i Sonoma. Firman har nära band till Don Sebastiani & Sons som också har ett helt gäng varumärken i portföljen. The Other Guys drivs av August Sebastiani som inriktat sig på prissegmentet 10-20 dollar flaskan. 

Ovan finns länk till The Other Guys hemsida men i skrivande stund ligger den tyvärr nere...

Mobuzz gör en Pinot Noir och en Chardonnay och vi har provat båda. Vinerna finns i beställningssortimentet och importeras av Göteborgs vinhus. Priset ligger på 149 kr.

2012 Moobuzz Pinot Noir Monterey
Vi drack 2012 Moobuzz Pinot Noir Monterey till ankbröst med Pommes Duchesse och en hallon- och limesås. Vinet är en blend med 88% Pinot Noir och 12% Barbera. Det har en kryddig doft med förvånansvärt lite frukt. I smaken finns röda och mörka bär tillsammans med lakrits, viol och vanilj. Vi upplever det som tjockflytande och hårt extraherat. Fungerar bra till maten men på egen hand blir det inte speciellt roligt...

Ankbröst med Pommes Duchess och lime- och hallonsås. 

Desto bättre tyckte vi om 2012 Mobuzz Chardonnay Monterey County som vi drack till Country Captain Pot Pie. En rätt som Taste of the South Magazine kallar "perhaps the most historical meal of Lowcountry cuisine" och som följaktligen finns i massor av varianter. Receptet nedan är vårt försök att laga denna storslagna kycklingrätt.

2012 Moobuzz Chardonnay doftar päron och vanilj och här finns också ett stänk mineral och en rejäl dos fat. 30% har legat på franska fat i sex månader.

Vinet har bra syra och smakar apelsin, päron och vanilj. De andra killarna har fått till riktigt bra balans i det billiga vinet. Moobuzz Chardonnay dricker vi gärna fler gånger!

2012 Moobuzz Chardonnay Monterey County

Country Captain Pot Pie

smör tillstekning och smörjning
2 medelstora gula lökar
2 dl fint skuren bladselleri
1 röd paprika, tärnad
0,5 dl mandel, skalad
1-2 klyftor vitlök, finhackade
0,5 dl vetemjöl
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
0,5 dl mjölk
1, 5 dl vispgrädde
2 tsk gul curry
1,5 tsk salt
vitpeppar
1 lagad kyckling, köttet i små bitar  
4 dl kokt ris
1 dl gula russin
0,5 dl hackad bladpersilja
1 paket filodeg

Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnsfast form. Smält smör i stekpanna på medelvärme. Lägg i lök, selleri, mandel och paprika och fräs i 5 min. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare en halv minut. Strö mjöl i stekpannan. Rör och häll efter några minuter i kycklingfond och vatten. Koka upp och låt koka i några minuter. Häll på grädde, mjölk, curry och 1 tsk salt. Rör ordentligt så att allt blandas. Rör i kyckling, russin, ris och persilja. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll allt i den smorda formen. Lägg filoark ovanpå allt och pensla med smält smör. Baka i ugn ca 30 min, tills filobladen fått fin färg. Country Captain Pot Pie

2 kommentarer:

Jrick sa...

Hur blev pajen då?

johan p sa...

Pajen blev mycket trevlig! Den kommer jag att laga fler gånger och även då kan jag tänka mig att dricka Chardonnay från Kalifornien.