Anpassad sökning

söndag, juni 07, 2015

2014 Château Miraval RoséÅrgång 2013 från Miraval var den godaste rosé jag drack förra året (jag räknar inte in fantastiska Erratica från Antica Terra i denna kategori, trots att det står rosé på etiketten) och det var självklart att försöka få tag på några flaskor även i år. Det visade sig vara lättare sagt än gjort. Det verkar som fler än jag, trots att priset för en flaska höjts med en tia till 159 kr, bestämt sig för att ägna fredagslunchen åt att fylla roséförrådet inför sommaren.

Jen och jag kan inte hålla oss utan kyler och korkar upp en flaska till kvällens middag. Druvblandningen i 2014 Château Miraval Rosé är 25% vardera av Cinsault, Grenache, Syrah och Rolle. Det är precis samma blend som föregående årgång men det finns tydliga skillnader i doft och smak. 200 000 flaskor producerades och 7000 av dessa har kommit till Sverige via Enjoy.

Röda bär som jordgubbar och smultron dominerar vinets doft men här finns också apelsin, vingummi och rosmarin. Smultron återkommer i smaken, där vi också hittar mineral, röda vinbär och gräs.

2014 Château Miraval Rosé är utan tvekan ett mycket bra vin. Vi dricker det till kryddiga ankbröst som vi något okonventionellt äter i tortillabröd med guacamole, refried beans och diverse andra tex-mextillbehör (dock håller jag igen på jalapenos och annan chili) och det fungerar utmärkt. Om det blir årets godaste rosé återstår att se. Kanske har någon läsare tips på vad vi borde prova?

4 kommentarer:

Red Scream sa...

Rosé de Diel!

(eller, jag vet inte, har en flarra hemma som jag inte korkat upp ännu men den SKA vara god!)

Dansk i 08 sa...

Finns på Gardermoen i Magnum...

johan p sa...

Tack för tipsen, Red Scream och Dansken! Har någon av er provat Mirabeau?

Red Scream sa...

Nope, men det borde man nog!