Anpassad sökning

onsdag, april 02, 2014

2012 Piedrasassi Syrah PS


Piedrasassi är en ny bekantskap för mig och det här vinet visade sig vara årets hittills roligaste överraskning.  Bakom firman som håller till i den lilla staden Lompoc, ligger välkände Sashi Moorman (Stolpman Vineyards, Evening Land Vineyards,  Domaine de La Cote och Sandhi Wines). Syrah PS finns i beställningssortimentet och kostar 298 kr. Det importeras av Vinopia.


Vi väljer att dricka vinet till en gryta med inspiration från ett recept av Jens Linder, publicerat på Dagens Nyheters blogg Aptitretarna. Vi kör med ungefär samma ingredienser men betydligt längre koktid eftersom vi använder ren- istället för nötkött. Gott blir det hur som helst och en köttgryta med rött vin fungerar så klart utmärkt till Syrah från Central Coast.

2012 Syrah PS har en något söt doft med kött, oliver, mörka bär och fat. Smaken är komplex med röda vinbär, björnbär, blåbär, rostade fat, svartpeppar och något som närmast för tankarna till Coca-Cola, fast utan sötma. Här finns en hel del tanniner och bra syra. På minussidan måste jag nämna att alkoholen (14%) idag är ganska märkbar. Men på det hela taget är Piedrasassi Syrah PS ett fantastiskt bra vin. Stor köprekommendation!

Gnocchi och gryta på ren och isterband.

Inga kommentarer: