Anpassad sökning

söndag, juni 09, 2013

2004 Tahbilk Shiraz Museum Release


Tahbilk i Victoria startades 1860 och redan året därpå tillverkades firmans första vin på egna druvor. I dag är Tahbilk en storfirma som gör vin på Marsanne, Viognier, Roussanne, Shiraz, Mourvedre, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay och Riesling.

I månadsskiftet släpptes denna 2004 Shiraz på Sb för 149 kr. Det är ett mycket bra köp och vinet kommer att sitta som en smäck bland annat till sommarens grillade köttbitar.

Vinet har en fruktig, utvecklad och komplex doft med vinbär, plommon, körsbär och blåbär. Här finns också gräs, mynta, choklad och chark. Dessutom rostade, aningen rökiga fattoner. Vinet har legat 18 månader på franska ekfat.

Tanninerna i Tahbilk 2004 Shiraz är mjuka och här finns en hyfsat hög syra. Vinet har en ganska söt och fruktig smak. Här finns både färska och torkade bär. Vi talar framför allt om jordgubb och körsbär. Dessutom hittar vi nypon, vanilj och aningen lakrits.

Med tanke på priset är det omöjligt att inte ge 2004 Tahbilk Shiraz högsta betyg. Att det fungerar utmärkt till våra hamburgare med bacon, mozzarella och picklad jalapeño behöver jag nog inte ens påpeka.

Inga kommentarer: