Anpassad sökning

lördag, maj 18, 2013

2005 Ojai Syrah White Hawk Vineyard

2005 Ojai Syrah White Hawk Vineyard

Det var tre år sedan vi senast drog korken ur en 2005 Syrah White Hawk Vineyard från Ojai. Vi tyckte om vinet då men även om jag brukar vara svag för ung Syrah håller jag vinet som ännu bättre i dag när alla bitar sitter ännu mera på plats än de gjorde då.

Doften domineras av mörka bär. Vi hittar blåbär, bjärnbär och svarta vinbär. För tre år sedan tyckte vi att det fanns toner av svartpeppar i vinet men nu har det ersatts av den vita varianten. Dessutom finns här en ton av blyerts.

De få tanniner vi hittade förra gången har reducerats ytterligare och nu återstår endast en förnimmelse. Blåbär och björnbär finns det dock massor av i smaken tillsammans med en angenäm eukalyptuston.

Ojai 2005 White Hawk Syrah har fortfarande flera år framför sig med god hälsa och det finns bara en anledning att dricka det nu. Det är så förbannat gott!

Det går inte att köpa 2005:an på Sb men däremot har Divine precis introducerat 2008:an i beställningssortimentet. Priset ligger på 375 kr och det är bara 6 kr mer än vad jag betalade när jag köpte årgång 2005 i mars för tre år sedan.

Vi dricker läckerheten till vinvänlig hjortragu med potatisgnocchi och det fungerar utmärkt. Receptet till hjortragun är ganska likt ett av recepten på Sb:s hemsida men där handlar det om lamm istället för viltkött.

Gnocchi med hjortragu.

Inga kommentarer: