Anpassad sökning

söndag, april 28, 2013

2009 Ghostwriter Chardonnay Santa Cruz Mountains

2009 Ghostwriter Chardonnay Santa Cruz Mountains

Ghostwriter Wines är Kenny Likitprakong från Healdsburg som primärt sysslar med Pinot Noir. Druvorna till Ghostwriter Chardonnay kommer från de cirka 1,5 ha av Woodruff Family Vineyard som planterades med druvan i början av 1980-talet. Vingården i Santa Cryz Mountains söder om San Fransisco, ligger 250-350 meter över havet. Efter plockning får druvorna åka norrut till Healdsburg där de förvandlas till vin och buteljeras.

2009 Ghostwriter Chardonnay som kostar 297 kr, finns i beställningssortimentet men levereras endast till Sb-butiker i Stockholms län. Det gör ingenting eftersom det inte finns någon anledning att beställa. Ghostwriter Chardonnay har trots att det inte är speciellt gammalt redan pensionerat sig. Frukten har torkat och här finns i stort sett ingen syra kvar.

Det vi hittar är en blommig doft med äpple, citrus och smör. I smaken finns det marsipan, nötter, smör och äpple.

2009 Ghostwriter Chadonnay får underkänt men maten blir god. Vi steker lax med sechuanpeppar som vi serverar med champinjoner, risnudlar och pak choi som vi kokat i buljong. Denna har vi gjort på kyckling, ingefära, lime, vitlök, fisksås, mirin och risvinäger.

Lax med sechuanpeppar som stekts runtom och serveras med
risnudlar, pak choi och stekta champinjoner.

Inga kommentarer: