Anpassad sökning

söndag, september 23, 2012

2008 Seghesio Family Vineyards Zinfandel Cortina


Cortina är enligt importören Johan Lidby det mest europeiska av Zinfandelvinerna från Seghesio och Wine Advocate skriver att vinet har "Mediterranean style". Är det kanske därför jag inte blir helt övertygad?

Druvorna (100% zin) kommer från två vingårdar i Dry Creek Valley som ger ganska låg avkastning. Vinet har legat 15 månader på 75 % franska och 25 % amerikanska ekfat. Den totala mängden ny ek var 25 %.

2008 Cortina har en fantastisk doft med björnbär, cassis, körsbär och hallon. Här finns gott om fattoner tillsammans med choklad och eukalyptus.

Även i smaken finns det toner av mint och ungefär samma bär som i doften återkommer liksom choklad och fat. Här finns en nästan genomgående bra balans mellan alla element, inklusive fatlagringen men alkoholen är vinets akilleshäl. Här finns 15,4% som bränner rejält i munnen.

780 flaskor av 2008 Cortina släpptes på Sb 3 september och det finns fortfarande några kvar. Priset är 299 kr. Som vinet upplevs just nu är det inte värt pengarna men det kanske kan förändras med några år på rygg. Jag kommer dock inte att chansa.

Innan vi satte oss för att äta hann vi med att prova omtalade ölet Decadent från Ska Brewing Company i Colorado och det är verkligen värt all beröm det fått! Här finns exotisk frukt och citrus blandat med karamell. Riktigt, riktigt bra! Tyvärr finns det inga flaskor kvar på Sb. Den flaska som ska finnas i Härnösand misstänker jag vara felinventering. 

Decadent är ett mycket gott öl med gräslig etikett från från Ska Brewing i Colorado. 

Inga kommentarer: