Anpassad sökning

söndag, mars 11, 2012

2010 Charles Smith Wines Riesling Kung Fu Girl


För ungefär ett år sedan när jag skrev om förra årgången av Kung Fu Girl nämnde jag att Ancient Lake District där druvorna till vinet odlas, var på gång att ansöka om AVA-status. Jag känner inte till vad som hänt sedan dess förutom att området fortfarande tillhör Columbia Valley AVA.

Jämfört med 2009:an har priset på Kung Fu Girl höjts något och aktuell årgång på Sb kostar 119 kr. En ytterligare skillnad är att vi upplever att vinet har högre sötma än tidigare årgångar. 2010:an är näst intill halvtorr. Syran är dock fortfarande frisk och rund.

De mineraltoner vi hittat tidigare är betydligt svårare att upptäcka i 2010:an. Som kompensation finns här istället ännu mera frukt. I doften hittar vi en hel fruktskål med äpple, päron, anans, melon och blandade citrusfrukter. Lägg också lite päronsplit.

I smaken är det framför allt päron och röda äpplen det handlar om, tillsammans med persika och apelsin.

Kung Fu Girl 2010 är helt klart ett bra vin och det spelar inte i en annan division än tidigare årgångar. Det tävlar i en helt annan sport!

I går drack vi vinet till en risotto som smaksatts med ärtpuré, citronzest, dill och smörstekta champinjoner. Det fungerade utmärkt och sötman från ärtorna mötte fint upp sötman i vinet.

Drick nu eller spara ett par år.

Grön risotto med smörstekta champinjoner och tomat.

Inga kommentarer: