Att tillaga lax i olja som jag gjorde för ett tag sedan, var en riktig höjdare som jag ville att Jen också skulle smaka. Därför blev det en repris på det i går men för att bättre passa till vinet från Charles Smith i Washington State lagade vi tillbehör med mer syra.
Jag har provat vinet förut och ville ha med äpple i matlagningen och därför enades vi om en äpple/currycrème för att matcha äpple- smaken i vinet och en citrussalsa för att möta citrustonerna och syran.
Rieslingdruvorna till Kung Fu Girl odlas i Evergreen Vineyard som ligger på sluttningarna ovanför Columbia River i dramatiska Ancient Lake District som ansökt om att bli en egen AVA (American Viticultural Area).
Vinet doftar grapefrukt, citruszest, gula- och konserverade päron mineral och en en aning vanilj.
I smaken hittar vi honung, grönt- och gult äpple, cutruszest och mineral. Syran är frisk och rund och vinet känns svalt och lider inte av att temperaturen i glaset stiger. Mycket bra!
Kung Fu Girl importeras av Handpicked/Klunk. Det finns i beställningssortimentet och kostar 110 kr.
Äpple/currycrème
2 dl lätt crème fraîche
1 litet äpple, finhackat
1 tsk curry
flytande honung
salt
Blanda crème fraîche med äpple och smaka av med honung och salt. Låt stå någon timme i kyl innan servering
Confitterad lax med citrussalsa, äpple/currycreme och stekt potatis |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar