Anpassad sökning

onsdag, december 28, 2011

2010 Seghesio Family Vineyards Zinfandel Sonoma

Julens besök i Skåne avslutades med en middag på hare med klassiska vilt-tillbehör som sirapsstekt brysselkål, gräddsås och svartvinbärsgelé. Mycket, mycket gott!

Till detta blev det senaste årgången av Seghesios Zinfandel med druvor från Dry Creek Valley och Alexander Valley i Sonoma County. Vinet har i olika årgångar funnits i Sb:s sortiment sedan 2003 och priset ligger för närvarande på 179 kr. Just nu är aktuell årgång 2010 men i vissa butiker är det fortfarande 2009:an som gäller.

Seghesios bas-zin är aldrig dålig och 2007:an var något alldeles enastående. 2010 kommer inte i närheten av det vinet.

Seghesio har gjort vin i Sonoma sedan 1902 men 2011 såldes hela klabbet* till Crimson Wine Group för ryktesvis $90 000 000. Familjens inflytande över vinerna kommer dock även framöver vara starkt och Ted Seghesio fortsätter som chefsvinmakare.

Doften är fruktig med körsbär och björnbär. Här finns en svag ton av drottningsylt tillsammans med svartpeppar, eukalyptus och örter. Över det hela svävar en ganska obehaglig kemisk doft av lösningsmedel.

Smaken är rättfram med mörka bär och svartpeppar. Tyvärr finns den kemiska tonen även här.

Jag kommer i vetenskapens namn att lägga undan ett par flaskor 2010 Seghesio Family Vineyards Zinfandel Sonoma några år för att se vad som händer men kommer inte att dricka det igen snart.


*Nej, faktiskt inte riktigt hela klabbet. En del vingårdsmark ingick inte i försäljningen till Crimson utan stannar i familjens ägo. 

Inga kommentarer: