Anpassad sökning

lördag, oktober 15, 2011

2010 Charles & Charles Syrah rosé


2010 är andra årgången av denna rosé från Charles & Charles och enligt uppgifter på nätet är det ganska stor skillnad på denna och 2009:an.

Vinet är gjort på 100% Syrah från Wahluke Slope i Columbia Valley, Washington State. Det är enkelt men matvänligt och faktiskt lite både en modern rosé och en mera traditionell sydfransk. Att vinet inte är något under av komplexitet är OK när det handlar om ett pris på 110 kr i beställningssortimentet.

I doften hittar vi jordgubb, vattenmelon, smultron och örter. Redan här misstänker vi att syran kommer att vara hög och fräsch.

Det är den och smaken är fylld av röda vinbär och jordgubbar som tillsammans med päron, tropisk frukt, honung och mandel fungerar riktigt bra. Detta är ett enkelt vin, inte tal om den saken men det är ett "riktigt" vin - inte roségodis.

Vi dricker Charles & Charles Syrah Rosé till torsk med teriyakisås, risvermichelli, trattkantareller, pak choi och miringurka. Maten blir utmärk och det fungerar mycket bra till rosé från Washington State. 


Teriyakitorsk

2 pers

2 torskfiléer
olja
1,5 dl färskpressad apelsinjuice
0,75 dl ljus soya
0,5 dl mirin
1/2 msk strimlad ingefära
1/2 tsk maizena
1 msk vatten

Koka upp apelsinjuice, soya och mirin med ingefäran. Reducera till ungefär hälften, ca 30 min. Sila. Blanda maizena med vatten och tillsätt detta under omrörning. Låt koka i ytterligare någon minut. 
Stek torsken några minuter på varje sida i lite olja. Kör färdigt i ugn 200° i ca 5 min. Häll på teriyakisåsen.


Miringurka

2 pers

1/2 slanggurka, urkärnad och strimlad
1 tsk wasabipulver
1/2 msk mirin
1/2 msk risvinsvinäger
1/2 tsk  socker
1/2 dl  neutral olja
salt
vitpeppar

Blanda ut wasabi med mirin. Tillsätt risvinsvinäger och socker. Rör tills sockret löst sig. Tillsätt olja och smaka av med salt och vitpeppar. Häll över gurkan.

Teriyakitorsk med risvermichelli, miringurka,
kantareller och halstad pak choi3 kommentarer:

Mor Anita sa...

Det ser verkligen gott ut.

Vin online sa...

Instämmer med Anita. Vattnas i munnen på mig. Själv har man inte passionen att laga så god mat till sitt köpta vin.

johan p sa...

Jag kan bekräfta att det smakade mycket bra!