Anpassad sökning

söndag, oktober 30, 2011

2007 Duckhorn Vineyards Merlot Napa Valley

2007 Duckhorn Vineyards Merlot Napa Valley

Dan Duckhorn och välkände vinmakaren Ric Forman reste i mitten av 1970 talet runt i Bordeaux, framför allt i Pomerol och Saint-Émilion. Väl hemma i Kalifornien startade Dan och hans dåvarande fru Margaret firma som fick namnet Duckhorn Vineyards och som tidigt blev experter på Merlot.

Duckhorns Merlotviner är kända för att behöva lång lagring innan de visar upp sig från sin bästa sida och att korka upp en 2007:a nu är nog i tidigaste laget. Vi blir dock belönade för vårt mod med ett strålande gott vin till våra hjortburgare med karamelliserad lök och tjockt med gräddost.

Vinet är en blend med 89% Merlot, 10% Cab Sauv och 1% Petit Verdot och det aktuella året gjordes 27188 lådor.

I den friska och fruktiga doften hittar vi blåbär, vinbär och körsbär. Här finns mjölkchoklad, närmast i form av Pucko, vanilj och en aning mint.

I munnen känns vinet friskt med bra syra samtidigt som det är kraftigt och fylligt. I smaken hittar vi blåbär och mörka körsbär tillsammans med svartpeppar. Vinet har härlig balans och tuggiga tanniner. Detta är vår första Duckhorn Merlot och både Jen och jag tycker mycket om den!

Vinet är köpt på trevliga men kanske inte alltid billiga Bottlerocket i N.Y. och kostade med dåvarande kursen 365 SEK.

Hjortburgare med bacon, karamelliserad lök och gräddost.

Inga kommentarer: