Anpassad sökning

onsdag, december 09, 2009

Great Divide Brewing Co Fresh Hop


Vännen Jacob med restaurangförflutet tittar förbi med allt som behövs för att fixa till varsin burgare med chipotlechili och massor av både tänkbara och otänkbara tillbehör som han med säker hand får att fungera tillsammans.

Till maten dricker vi Seghesios hyllade bas-Zinfandel från 2007 men innan vi kommit så långt korkar vi upp en intressant ölnyhet från Denver som fortfarande finns kvar på i flera av Sb:s butiker runt om i landet. Denna ale smakar mycket bra på egen hand men det är inte utan att jag längtar efter att använda den som måltidsdryck, gärna till någon fet husmanskost.

Great Divide Brewing Co startades 1994 av Brian Dunn. Bryggeriet har vunnit flera priser för sina öl och 2008 erhöll man en sjunde plats i Beer Advocates "All-Time Top Breweries on Planet Earth." I dag brygger Great Divide runt tjugo ölsorter varav över hälften är säsongsöl.

Fresh hop har en fräsch och fyllig doft med honung, aningen citrus, gräs, örter och humle. Smaken har beska från pommerans och friskhet från ingefära och citrus. Humle och gräs är påtagligt även här.

Inga kommentarer: