Anpassad sökning

lördag, juni 20, 2020

2018 West Wines Viognier


Vi hade egentligen tänkt laga rödtunga men butiken hade extrapris på schysst odlad piggvar. Varsin sådan filé fick det bli. Vi hade bestämt att servera fisken i en saffranssås och till det dricker vi gärna Viognier. Perfekt att 2018 Viognier från West Wines i Dry Creek Valley släpptes i beställningssortimentet i april. 

West Wines ägs av Katarina Bonde och Bengt Åkerlind som i början av 1990-talet flyttade från Sverige till Seattle. Efter några år i Oregon köpte paret en vingård i Dry Creek Valley. Flera av firmans viner finns i beställningssortimentet på Sb. West Wines importeras av Ysäter (som inte har någon hemsida). 2018 Viognier kostar 381 kr. 

Vinet har en härlig doft med melon, citrus och aprikos. Här finns också lite champinjon något som närmast påminner om en citrontartlett. I smaken hittar vi Fox-kola, citron, ananas och en gnutta cowboysnus. Syran är såklart inte knivskarp, det handlar trots allt om Viognier, men vinet är förvånansvärt friskt. West Wines Viognier fungerar alldeles utmärkt till pocherad piggvar och saffranssås! 


Piggvar i saffranssås med kokt potatis och haricots verts.

Inga kommentarer: